Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Μωσαϊκό

Υλικά:
· 250 γρ. βούτυρο
· 1 ζαχαρούχο γάλα
· 1, 5 πακέτο Μπισκότα πτι-μπερ 
· 7-8 κουταλιές σούπας κακάο (βάζω περισσότερο αν θέλω να είναι πιο σκούρο)

Προαιρετικά: κουβερτούρα, Λίγο κονιάκ, Θρυμματισμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
1. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
2. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά.
3. Προσθέτετε το κακάο κ ανακατεύετε καλά.
4. Τέλος, προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και ανακατεύετε καλά.
5. Βάζετε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού. Το γλυκό το βάζετε με το αλουμινόχαρτο τυλιγμένο στην κατάψυξη μέσα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ για να είναι πιο ίσιο και σταθερό.
6. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Διατηρείται στο ψυγείο.