Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

🥟Πιροσκί-τυροπιτάκια

ΥΛΙΚΑ
2 φαρινάπ
2αυγά
2 κ. γλ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
2 ποτήρια κρασιού λάδι (ηλιέλαιο) εγώ έβαλα ελαιόλαδο
2 κούπες γάλα (χλιαρό)
2 φακελάκια μαγιά
(56 κομμάτια)
ΓΕΜΙΣΗ

½ κιλό φέτα θρυμματισμένη (μέσα βάζω το ασπράδι από το αυγό για το άλειμμα)
ή 56 λουκανικάκια ή ότι άλλο θέλουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
👉Αναμειγνύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και έπειτα αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος μέχρι σχεδόν να διπλασιαστεί. (εγώ την έβαλα με τη λεκάνη σκεπασμένη με διαφάνεια στους 30 βαθμούς αέρα κ φούσκωσε σε 15-20 λεπτά)
👉 Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε οχτώ ίσα κομμάτια (μπαλίτσες).
👉Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε σε φύλλο στο μέγεθος σχεδόν μιας κανονικής πίτσας (βλ. εικ.1). Έπειτα τη χωρίζουμε σε οχτώ κομμάτια.
👉Βάζουμε στη φαρδιά πλευρά τη γέμιση διπλώνουμε λίγο τις άκριες και τυλίγουμε.
👉Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια στο ταψί τα αλείφουμε με αυγό (αυγό (μόνο τον κρόκο) με λίγο γάλα), βάζουμε σουσάμι (εγώ δεν έβαλα). Τέλος, ανάμεσα στα κενά τοποθετούμε μικρά κομματάκια από βιτάμ (βλ. εικ.2) Ψήνουμε στους 200οC αντιστάσεις (περίπου 20’).