Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Μπανόφι

Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα digestive
1/2 βιτάμ
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλυτζάνα άχνη ζάχαρη
2 με 3 μπανάνες (ώριμες)

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το καραμέλωμα του γάλακτος. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα (το κουτί με το ζαχαρούχο κλειστό, δεν αδειάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα) και προσθέτουμε αρκετό νερό, ώστε να το σκεπάζει τελείως. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες. Σε 2ώρες το γάλα είναι έτοιμο, καραμελωμένο.

Λιώνουμε το βούτυρο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και το στρώνουμε σε λεία επιφάνεια.

Πάνω από τα μπισκότα αδειάζουμε το καραμελωμένο γάλα και το στρώνουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τις μπανάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σα σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω από όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες σοκολάτας.

Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο.